добавить объявление

Опубликовано: 8 сентября 2015

Aparătorii animalelor au adresat o scrisoare deschisă către consilierii municipiului Chișinău: «De ce aţi uitat de omenie ?»

Organizaţiile non-guvernamentale pentru protecţia animalelor au transmis o scrisoare deschisa Consilierilor municipali, în care îşi exprimă regretul şi nemulţumirea  pentru faptul că în Acordul politic pentru constituirea şi funcţionarea Alianţei pro-europene pentru mun. Chişinău, nu este atinsă sub nici o formă problema animalelor.

Deşi Alianţa nou formată se consideră una europeană, valorile europene precum toleranţa sau comportamentul uman, lipsesc cu desăvîrşire din acest Acord.

Din cele expuse mai sus, organizaţiile solicită Consilierilor municipali o atitudine cu adevărat europeană prin introducerea aliniatului care se referă la protecţia animalelor, care va include următoarele:

  1. Adoptarea noului Regulament privind întreţinerea animalelor, bazat pe atitudine umană și responsabilă.
  2. Un control riguros al capturării animalelor și interzicerea otrăvirii animalelor.
  3. Elaborarea unor programe simple pentru sterilizarea animalelor, pentru persoanele care nu îşi permit financiar să acopere aceste costuri, cu implicarea numeroşilor veterinari din Chişinău. Invitarea organizaţiilor străine de a ajuta veterinarii din ţara noastră să sterilizeze animalele fără adăpost (unii dintre ei deja au acceptat verbal invitaţia, cu condiţia că animalele sterilizate nu vor fi otrăvite sau omorite).

Numai în aceste condiţii ora sul nostru va putea fi considerat unul european, care are un viitor şi nu are violenţă.

Mai jos, vedeţi textul integral al Scrisorii deschise:

Изображение

Назад